Platforma software utilizata în Marea Britatnie (UK) pentru acreditarea siguranței jucariilor conectate la internet (Internet of Toys Certification Scheme) a fost dezvoltata și implementata de LISAL.

internet of toys site

Schema de certificare jucăriilor conectate la internet (Internet of Toys Certification Scheme) este concepută pentru a oferi încredere în securitatea cibernetică a jucăriilor conectate, a dispozitivelor, a serviciilor online asociate și a aplicațiilor susceptibile de a fi utilizate de copii și tineri cu vârsta sub 18 ani. Schema de certificare urmărește să asigure dacă copiii sunt liberi să se bucure de toate de avantajele minunate ale jucăriilor conectate, fără a fi expuse riscului de a fi afectat de modul în care datele lor, de exemplu activitățile, fotografiile, videoclipurile și locația lor, sunt distribuite online de dispozitiv. Puteți afla mai multe despre jucăriile și dispozitivele conectate aici.

Schema de certificare este concepută ca un sistem de certificare, furnizat de IoT Scheme Ltd și susținut de Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS). Este construit în jurul ETSI EN 303 645: Standardul european privind securitatea dispozitivelor conectate, Codul de practică DCMS pentru securitatea IoT a consumatorilor și Codul de proiectare adecvat pentru vârstă al biroului comisarului de informații (AADC). Aceasta combină cele trei elemente esențiale relevante pentru producătorii, producătorii și importatorii care introduc jucării, dispozitive și servicii și aplicații asociate pe piața din Regatul Unit.

Metoda de evaluare este determinată de gradul de funcționalitate conectat oferit de dispozitiv:

  • Dispozitivele cu un nivel de baza de securitate online pot fi certificate utilizând o evaluare online;
  • Dispozitivele cu un nivel standard de securitate online folosesc evaluarea online, dar trebuie apoi supuse unei revizuiri independente de către un expert autorizat.

Schema oferă îndrumări pentru evaluarea nivelului funcționalității conectate.

Call Now ButtonSuna acum!