Un prim pas către asigurarea unei protecții online mai riguroase pentru copii europeni este efectuat de un consorțiu format din douăsprezece dintre cele mai importante instituții academice, ONG-uri și furnizori de tehnologie ai continentului care a primit finanțare UE pentru proiectarea, livrarea și pilotarea unui sistem euCONSENT la nivel european.

Această soluție va permite furnizorilor de servicii să verifice vârsta utilizatorilor pentru a-i proteja de conținutul dăunător și se va asigura că copiii mai mici au consimțământul părinților înainte de a partaja datele personale. Asociația furnizorilor de verificare a vârstei este un membru de frunte al echipei care va livra acest sistem.

euCONSENT este un proiect al Comisiei Europene în cadrul apelului: „Descrieți și testați o infrastructură dedicată implementării drepturilor copilului și a mecanismelor de protecție în domeniul online pe baza GDPR și a altor legislații existente ale UE relevante pentru copil în domeniul online”.

Obiectivul acestui proiect, inițiat de Parlamentul European, este de a dezvolta o infrastructură tehnică interoperabilă dedicată implementării mecanismelor de protecție a copilului (cum ar fi verificarea vârstei) și a mecanismelor de consimțământ părintești, așa cum este cerut de legislația UE.

Deoarece Marea Britanie nu mai este în UE, este probabil ca euCONSENT sau un mecanism similar va fi adoptat pentru protejarea identității online a copiilor. Cu toții suntem de acord că copiii ar trebui protejați în mediul online.

Soluția euCONSENT va fi concepută cu ajutorul copiilor și tinerilor și sub îndrumarea experților academici de pe continent, a ONG-urilor și a altor părți interesate de domeniul drepturilor copilului și al siguranței online.

Noul sistem va fi utilizat în timpul unei etape pilot de peste 1.500 de copii, tineri și părinți din cel puțin trei state membre ale UE. Experiența utilizatorilor va fi evaluată independent pentru a oferi dovezi convingătoare pentru adoptarea acestei soluții în întreaga UE, sute de copii europeni fiind deja poziționați drept cei mai entuziaști avocați ai colegilor, părinților și factorilor de decizie din UE.

Mai multe informatii sunt disponibile aici!

Call Now ButtonSuna acum!